Маринадталған жасыл қызанақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 0,7-0,9 литр ас сірке суы, 200 г қант, 60-100 г тұз. Бір литрлік банкаға - 1 -2 лавр жапырағы, 10-15 бұршақ хош иісті және қара бұрыш, 10 г құрғақ қызыл ащы бұрыш. Шөптермен, бірақ қазірдің өзінде қалыпты мөлшердегі қызанақтарды жуып, қалыңдығы 0,5-1 см шеңберлерге кесіңіз. Осылайша дайындалған 1 кг қызанақ үшін 50-100 г майдалап туралған пиязды алыңыз. Қызанақ пен пиязды эмальданған ыдысқа салыңыз, салқын тұздықпен жауып, салқын жерде 6-8 сағатқа қалдырыңыз. Осыдан кейін, тұздықты ағызып, көкөністерді банкаларға ілгіш бойымен мықтап салыңыз. Маринадты қайнатыңыз және онымен банкалардағы көкөністерді құйыңыз. 85 ° C температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 10 минут. литрлік және екі литрлік - 15-20 минут.