Тұздықтағы көкөніс қоспасы 1 кг қызыл қырыққабат, 1 кг
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы қызыл тәтті бұрыш, 1 кг сәбіз, 1 кг гүлді қырыққабат, 200 - 400 г пияз. Құю құрамы: 1 литр суға - 200 - 300 г қант, 100 - 150 г тұз, 0,45 л 9% сірке суы Бір литрлік банкаға - 5 - 8 бұршақ қара және хош иісті бұрыш, 3 - 6 г зире немесе аскөк тұқымы, 5 - 10 қыша тұқымы, 1 - 2 лавр жапырағы, 8 - 10 г эстрагон жасылдары. 1 кг ақ қырыққабат, 1 кг қияр, 1 кг жасыл қызанақ, 1 кг тәтті бұрыш, 200 - 400 г пияз. Құюдың құрамы: 1 литр суға - 200 - 300 г қант, 100 - 150 г тұз, 0,45 л 9% сірке суы. Бір литрлік банкаға - 10 - 20 г зире немесе аскөк тұқымы, 10 - 15 қыша дәні, 5 лавр жапырағы Қызыл қырыққабатты маринадтау үшін ұсақтаудың бірінші әдісі. Түсті қырыққабатты диаметрі 3 - 5 см гүлшоғырларға бөліңіз. Бұрыштың жемістерінен тұқымдарды кесіп, жемістерді жақсылап жуып, ұсақтап тураңыз. Пиязды кішкене текшелерге кесіңіз. Сәбізді аршып, жұқа тілімдерге немесе жолақтарға кесіңіз. Түсті қырыққабатты 4 - 5 минут қайнатыңыз. қайнаған қышқылданған немесе тұздалған суда. Дайындалған көкөністерді араластырыңыз, ілгіштері бар банкаларға мықтап салыңыз және ыстық тұздық құйыңыз. 90 градуста пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 20 минут, литрлік және екі литрлік банкалар - 25 минут. Қырыққабатты маринадтауға арналған сияқты ұсақтаудың екінші тәсілі. Жасыл қызанақты тілімдерге кесіңіз. Тәтті бұрыштың жасыл етті жемістерін тұқымдардан тазалаңыз, 5 минутқа төмендетіңіз. қайнаған суға, содан кейін майдалап тураңыз. Қиярды тілімдерге кесіңіз. Пиязды кішкене текшелерге кесіңіз. Барлық көкөністерді араластырыңыз. Ыстық құю арқылы банкалардың 1/4 бөлігін толтырыңыз, әр банкаға өсімдік қоспасын сұйықтықпен жабылатын етіп салыңыз. 90С температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 15 минут, литрлік және екі литрлік банкалар - 20 минут.