Маринадталған кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 1 стакан 9% сірке суы, 40-60 г ас тұзы, 350-700 г қант. Бір литрлік банкаға - 1-2 лавр жапырағы, 5-8 қалампыр бүршігі, қызыл бұрыштың бір бөлігі, даршынның бір бөлігі. Піспеген тұқымдары мен тығыз целлюлозасы бар жас, жаңа піскен цуккиниді таңдаңыз. Қабығын аршып, тұқымдары бар жұмсақ талшықты өзегін алып тастаңыз, өлшемі 2-3 см текшелерге кесіңіз. Кесілген цуккиниді қайнаған суға 4-5 -тен 7-8 минутқа дейін ағартыңыз (текшелердің мөлшеріне байланысты) және бірден суық суға салқындатыңыз. Банкаларды дайындалған асқабақпен толтырып, үстіне ыстық тұздық құйыңыз. Тұздықты қайнаған суға дайындау үшін қант пен тұзды ерітіп, дәмдеуіштерді, сосын сірке суын қосып, бірден оттан алыңыз. 85° C температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 15 минут, литрлік және екі литрлік 20 минут.