Консервіленген кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 75-90 г тұз, 70-75 г 9% сірке суы. 1 кг цуккини, 25-30 г аскөк, 10 - 12 түйір сарымсақ, 1 түйір жасыл немесе қызыл ащы бұрыш, 3-4 бұршақ хош иісті бұрыш. Ұзындығы 15 см-ге дейін жаңа піскен цуккиниді жақсылап жуыңыз, сабағын кесіңіз, қалыңдығы 10-15 мм кесектерге кесіңіз. Аскөкті ұзындығы 5 см-ге дейін кесектерге кесіңіз. Капсикумды ұзындығы бойынша бірнеше бөлікке кесіңіз. Сарымсақты да бірнеше бөлікке кесіңіз. Осылайша дайындалған дәмдеуіштерді банкалардың түбіне салыңыз, ал банкалардың өзін асқабақпен тығыз толтырыңыз. Тұзды қайнаған суға ерітіп, сірке суын қосып, ерітіндіні дереу цуккини банкаларына құйыңыз. Қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар-8-9 минут, литрлік банкалар - 12 минут, үш литрлік банкалар - 14-15 минут.