Шиеден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құюдың құрамы: бір литр суға 0,5-1,2 кг қант.
Сипаттамасы Жемістерді ілгіштері бар банкаларға мықтап салыңыз. 60°C дейін салқындатылған сиропты құйыңыз. Қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 10-12 минут, литрлік банкалар - 13-15 минут, үш литрлік банкалар - 30 минут. Қышқыл шие компотын 80 ° C температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар 10-15 минут, литрлік банкалар 15 минут. Кәстрөлде салқындатыңыз, суық сумен толтырыңыз.