Қызанақ шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Үйде дайындалған қызанақ шырынын 0,5-0,8 литр бөтелкеге құйып, үстіңгі жағына 5 см дейін құйыңыз. Әрі қарай: мақта матадан жасалған шеңбермен үтіктелген матамен жауып, саусағыңызбен мойынға 2-3 см басыңыз, ойықты тұзбен жауып, үстіне пленка жапқышымен жауып, пленканы бөтелкенің мойнына резеңке сақинамен бекітіңіз. .
Сипаттамасы Томат шырыны - құрамында көптеген дәрумендер бар дәмді, сергітетін сусын, әсіресе балалар үшін өте құнды қоректік өнім. Шырын жаңа піскен, әбден піскен қызанақтан дайындалады. Қызанақтар жуылады және бірнеше бөлікке кесіледі. Ұсақталған массаны эмальданған немесе алюминий ыдыста 70 ° C дейін қыздырады, содан кейін пюре қызанағына көрсетілгендей етіп езеді. Тазартылған масса 85 ° C дейін қызады. Дәрумендерді жақсы сақтау үшін оны мүмкіндігінше тез қыздырып, ыстық күйінде таза бөтелкелерге немесе банкаларға құю керек. Келесі уақыт ішінде зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 15 минут, литрлік банкалар - 20 минут, үш литрлік банкалар - 30 минут.