Қантпен езілген шырғанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 1 кг шырғанақ пюресі, 0,8-1 кг қант.
Сипаттамасы Жидектерді сұрыптаңыз, жуыңыз, құрғатыңыз және електен сүртіңіз. Егер жидектер қатты және нашар езілген болса, оларды алдын ала ыстық суға 2-3 минут қайнатыңыз. Алынған пюрені қантпен жақсылап араластырыңыз, қант толығымен ерігенше баяу отта шамамен 70 ° C дейін қыздырыңыз. Ыстық банкаларға салып, 80°C температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар 15 минут, литрлік банкалар 20 минут. Массаны басқа жолмен де консервілеуге болады: шырғанақ пен қантты 85 ° C температурада 5 минут қыздырып, мойынның шетіндегі банкаларға салып, дереу жабыңыз.