Тұздалған қияр, мәскеулік тәсілмен консервіленген
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
10 кг қияр
2
5 кг қызыл қарақат жидектері немесе 1
8-2 л қызыл қарақат шырыны
1-2 бас сарымсақ
300 г аскөк. Тұздықтың құрамы: 10 литр суға - 200-250 г. тұз.
2
5 кг қызыл қарақат жидектері немесе 1
8-2 л қызыл қарақат шырыны
1-2 бас сарымсақ
300 г аскөк. Тұздықтың құрамы: 10 литр суға - 200-250 г. тұз.
Сипаттамасы Жаңа піскен қиярды жібітіңіз, жуыңыз және дәмдеуіштермен бірге банкаларға мықтап салыңыз. Бұрын қабығынан тазартылған және жуылған қызыл қарақаттың жидектерін қияр аралықтарына салыңыз. Ыстық тұзды ерітінді құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз:жарты литрлік банкалар - 3-5 минут. литрлік - 8, үш литрлік - 12-15 мин.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Тұздалған қияр, мәскеулік тәсілмен консервіленген пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 3 мин. Из продуктов вам понадобятся 10 кг қияр, 2,5 кг қызыл қарақат жидектері немесе 1,8-2 л қызыл қарақат шырыны, 1-2 бас сарымсақ, 300 г аскөк. Тұздықтың құрамы: 10 литр суға - 200-250 г. тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz