Қарақат шырынындағы алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг алма, 1 кг қара және қызыл қарақат немесе тек қызыл.
Сипаттамасы Қара және қызыл қарақаттың жидектерін немесе тек қызылын щеткалардан алып тастаңыз, ауру және піспегендерін алып тастаңыз, жақсылап жуыңыз және аздап сумен жабылған кастрюльге бумен пісіріңіз. Ыстық массаны електен сүртіңіз және банкаларды жартысына дейін толтырыңыз. Алмаларды екіге немесе төрт бөлікке кесіңіз, қабығын аршыңыз және өзегін алыңыз, шырын құйылған банкаларға салыңыз, сонда олар шырынға толығымен батырылады. Шырын деңгейі мойыннан 1-2 см төмен болуы керек. Қайнаған суға пастерлеу үшін: жарты литрлік банкалар - 25-30 минут. литрлік және екі литрлік - 30-35 мин.