Өрік пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кг өрік, 250 г. қант, 1 стакан су.
Сипаттамасы Піскен өріктерді екіге бөліңіз, тұқымдарды алып тастаңыз. Дайындалған жемістерді кастрюльге салыңыз, су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Шамамен 10 минут қайнатыңыз. Буға пісірілген өрік. електен сүртіңіз және қайтадан табаға салыңыз. Алынған массаға қант қосып, жақсылап араластырыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Шырын тағы 10 минут қайнатылғаннан кейін. оны дайындалған ыдысқа құйыңыз. Стерилизациялау үшін: жарты литрлік банкалар - 10 минут. литрлік - 15, үш литрлік - 25 мин.