Француз тіліндегі сиыр етінің строгановы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
7 кг сүйексіз сиыр еті
200 гр шошқа еті
1 бұзау еті
шошқа майының терісі
2 ас қасық шошқа майы
1 литр сыра (жарықтан жақсы)
100 гр пряник
4-5 орташа сәбіз
1 үлкен пияз
2 ас қасық мейіз
1 ас қасық үгітілген бадам
имбирь
тұз
бұрыш.
200 гр шошқа еті
1 бұзау еті
шошқа майының терісі
2 ас қасық шошқа майы
1 литр сыра (жарықтан жақсы)
100 гр пряник
4-5 орташа сәбіз
1 үлкен пияз
2 ас қасық мейіз
1 ас қасық үгітілген бадам
имбирь
тұз
бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр етін белдеулеріне кесіңіз (ұзындығы - 1-12 см, қалыңдығы - 0,5 см), төс етін ұсақтап турап, майға қуырылған табада 2-3 минут қуырыңыз, туралған пияз бен сәбізді қосыңыз, тағы 1-2 минут қуырыңыз, мезгіл-мезгіл араластырыңыз. . Көкөністерді қыртысы пайда болғанша қуырмаңыз! Қуырылған табаға шошқа майы мен бұзау етінің терісін салып, тұз, бұрыш қосып, барлығын сырамен жабыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз, қақпақты жабыңыз және баяу отта 4 сағат пісіріңіз (сұйықтық әрең қайнауы үшін). Етті саңылаулы қасықпен табаққа салыңыз. Қуыруға арналған табада қалған сұйықтыққа үгітілген (немесе ет тартқыштан өткізілген) зімбірді құйыңыз, қайнатыңыз және орташа отта 8-10 минут қайнатыңыз. Тұздыққа мейіз, бадам, зімбір қосыңыз (дәміне қарай басқа да дәмдеуіштерді қосуға болады), қайнатыңыз және 1-2 минут қайнатыңыз. Қуырылған картопты, көкөністерді, етті табақтарға салыңыз. Үстіне тұздық құйыңыз. Бұл тағамды ыстық күйінде жеу керек, сондықтан оны бірден беру керек.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Француз тіліндегі сиыр етінің строгановы пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 2 мин. Из продуктов вам понадобятся 7 кг сүйексіз сиыр еті, 200 гр шошқа еті, 1 бұзау еті, шошқа майының терісі, 2 ас қасық шошқа майы, 1 литр сыра (жарықтан жақсы), 100 гр пряник, 4-5 орташа сәбіз, 1 үлкен пияз, 2 ас қасық мейіз, 1 ас қасық үгітілген бадам, имбирь, тұз, бұрыш.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz