Француз тіліндегі сиыр етінің строгановы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 7 кг сүйексіз сиыр еті, 200 гр шошқа еті, 1 бұзау еті, шошқа майының терісі, 2 ас қасық шошқа майы, 1 литр сыра (жарықтан жақсы), 100 гр пряник, 4-5 орташа сәбіз, 1 үлкен пияз, 2 ас қасық мейіз, 1 ас қасық үгітілген бадам, имбирь, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр етін белдеулеріне кесіңіз (ұзындығы - 1-12 см, қалыңдығы - 0,5 см), төс етін ұсақтап турап, майға қуырылған табада 2-3 минут қуырыңыз, туралған пияз бен сәбізді қосыңыз, тағы 1-2 минут қуырыңыз, мезгіл-мезгіл араластырыңыз. . Көкөністерді қыртысы пайда болғанша қуырмаңыз! Қуырылған табаға шошқа майы мен бұзау етінің терісін салып, тұз, бұрыш қосып, барлығын сырамен жабыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз, қақпақты жабыңыз және баяу отта 4 сағат пісіріңіз (сұйықтық әрең қайнауы үшін). Етті саңылаулы қасықпен табаққа салыңыз. Қуыруға арналған табада қалған сұйықтыққа үгітілген (немесе ет тартқыштан өткізілген) зімбірді құйыңыз, қайнатыңыз және орташа отта 8-10 минут қайнатыңыз. Тұздыққа мейіз, бадам, зімбір қосыңыз (дәміне қарай басқа да дәмдеуіштерді қосуға болады), қайнатыңыз және 1-2 минут қайнатыңыз. Қуырылған картопты, көкөністерді, етті табақтарға салыңыз. Үстіне тұздық құйыңыз. Бұл тағамды ыстық күйінде жеу керек, сондықтан оны бірден беру керек.