Украиндық борщ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 гр. - ет. 400 гр. - қырыққабат. 250 гр. - қызылша. әрқайсысы 1/2 кесе қызанақ пен қаймақ. ақжелкеннің, сәбіздің 1 тамырынан. 1 пияз. 20 гр. - шошқа майы. 1 ас қасық. сары май қасық. 1 ас қасық. қасық сірке суы мен қант. 2 түйір сарымсақ.
Сипаттамасы Сүйектерді 3-4 сағат қайнатыңыз, ет қосыңыз және жұмсақ болғанша пісіруді жалғастырыңыз. Пісірілген етті бөліктерге бөліңіз, сорпаны сүзіңіз. Қызылшаны жолақтарға кесіңіз, тұз себіңіз, сірке суын себіңіз, араластырыңыз, кастрюльге салыңыз, сорпадан алынған майды, қызанақты, қантты қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Пиязды, ақжелкен мен сәбіздің тамырын жолақтарға турап, майға аздап қуырыңыз. Сүзілген сорпаға туралған картопты салып, қайнатыңыз, туралған жаңа қырыққабатты қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Сорпаға бұқтырылған қызылшаны, пиязбен қуырылған ақжелкен мен сәбіз тамырын, қызанақты, ащы және иісті бұрышты, лавр жапырағын, қуырылған және сорпамен сұйылтылған ұнды салыңыз. 5 минут қайнатыңыз, ақжелкен мен сарымсақпен ұсақталған шошқа майымен дәмдеңіз, қайнатыңыз және жарты сағат қайнатыңыз.