Кептірілген саңырауқұлақтар мен жаңа қырыққабат қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 литр су, 500 г. қызылша, 30 г. кептірілген порчини саңырауқұлақтары, 300 г. жаңа қырыққабат, 2-3 дана. картоп, 2 сәбіз, рутабага бөлігі, 2 пияз, 75 г. томат пастасы, 1 ас қасық. қант қасық, 3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 2 ас қасық. ас қасық сірке суы, 2 лавр жапырағы, 5 бұрыш бұрышы, қаймақ, тұз, дәміне қарай жасыл пияз.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтарды қайнатыңыз. Ол үшін саңырауқұлақтарды сұрыптап, суық суға 15-20 минут салып, шайыңыз, содан кейін суық сумен жауып, ісіну үшін 46 сағатқа қойыңыз. Ісінген саңырауқұлақтарды дуршлагқа салып, суық су ағынының астында шайыңыз, содан кейін сол суда 2 сағат пісіріңіз. Пісірілген саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, сорпаны сүзіп алыңыз. Қызылшаны аршып, жолақтарға кесіңіз, сірке суын себіңіз, өсімдік майына аздап қуырыңыз, аздап су құйыңыз және 1 сағат қайнатыңыз. Сондай-ақ, пиязды, сәбізді, шведті белдеулеріне турап, қыздырылған өсімдік майына қуырыңыз. Туралған қырыққабатты қайнаған саңырауқұлақ сорпасына салып, 30-40 минут қайнатыңыз, содан кейін томат пюресі мен тамырын қосыңыз, қайнатыңыз, туралған картопты, саңырауқұлақтарды салып, 5 минут қайнатыңыз, бұқтырылған қызылшаны қосыңыз. және тағы 8-10 минут пісіріңіз. Борщты қызылшамен, тұзбен, қантпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ пен туралған жасыл пиязды борщқа салыңыз.