Қара өрік пен саңырауқұлақ қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер пісірілген қара өрік 120 г, кептірілген ақ саңырауқұлақтар 5-6, ірі қызылша 2, ақ қырыққабат немесе ашытылған қырыққабат 200 - 250 г, сәбіз 1-2, ақжелкен1 тамыр, пияз 1-2, томат пюресі 1 ас қасық немесе 2 жаңа піскен қызанақ, май (жақсырақ шошқа майы) 2 ас қасық, бекон 100 г, қант 1 ас қасық, сірке суы 3% 1 ас қасық, дәміне қарай тұз, ет сорпасы немесе су 1 1/2 - 2 л, ақжелкен немесе аскөк, қаймақ 1/2 кесе.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтарды сумен жауып, оған 10-15 минут қоя тұрыңыз, содан кейін бірнеше рет шайыңыз. Табаға 1,5 литр су құйыңыз, саңырауқұлақтарды сол жерге салыңыз да, ісіну үшін 3-4 сағатқа қалдырыңыз. Саңырауқұлақ сорпасын сол суда пісіріңіз. Саңырауқұлақ сорпасын сүзіп, саңырауқұлақтарды кесектерге бөліңіз. Саңырауқұлақ сорпасында борщты "Үйдегі борщ" рецептінде сипатталғандай етіп дайындаңыз. Қара өріктерді жуыңыз, бұқтырылған қызылшамен бірге борщқа салыңыз. Пісірілген саңырауқұлақтарды дәмдеуіштермен бірге борщқа салыңыз. Дайын борщқа қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.