Саңырауқұлақтармен пісірілген сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер кептірілген ақ саңырауқұлақтар 6, ашытылған қырыққабат 500-600 г, сәбіз 1-2, ақжелкен 1-2 тамыр, пияз 1, томат пюресі 2 ас қасық, бидай ұны 1 ас қасық, сары май 2 ас қасық, ақжелкен немесе аскөк (шөптер шоғыры), лавр жапырағы, дәміне қарай бұрыш, қаймақ1/2 кесе, сорпа 2 л ет.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтардан саңырауқұлақ сорпасын дайындаңыз. Қайнатылған саңырауқұлақтарды сорпадан шығарып, текшелерге кесіңіз. Ашытылған қырыққабатты тамырмен және пиязбен әдеттегідей бұқтырып, туралған саңырауқұлақтармен, қуырылған ұнмен, бұрышпен, лавр жапырағымен және тұзбен бірге қайнаған саңырауқұлақ сорпасына салыңыз. 5-10 минуттан кейін қырыққабат сорпасы дайын болады. Оларға қаймақ пен туралған ақжелкен немесе аскөк қосылады.