Сиқыршылар - картоптан жасалған тұшпара. (беларусь тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 12 дана. ұн - 2 ас қасық сары май - 3 ас қасық қаймақ - 1 стакан қаймақ тұзы.
Сипаттамасы ТАРТЫЛҒАН САҢЫРАУҚҰЛАҚ: кептірілген саңырауқұлақтар - 40 гр. басты пияз - 1 дана. сары май - 2 ас қасық ТАРТЫЛҒАН ЕТ: майлы шошқа еті - 400 гр. басты пияз - 1 дана. тұз. бұрыш. Саңырауқұлақтарды суық суға батырыңыз, қайнатыңыз. Суды төгіп тастаңыз, саңырауқұлақтарды тураңыз, қуырыңыз, қуырылған туралған пияз, тұз және бұрышпен біріктіріңіз. Шошқа етін пышақпен ұсақтап тураңыз, шикі туралған пиязбен, тұз бен бұрышпен біріктіріңіз, қуырмаңыз. Шикі картопты үккіштен өткізіңіз. Шырынды сығып алыңыз, оны тұндырыңыз, содан кейін шырынды ағызып, қалған крахмалды картопқа, тұзға қосып, араластырыңыз. Торттарды пішіндеңіз, олардың ортасына саңырауқұлақ немесе тартылған ет кесектерін салыңыз. Тұшпараны домалақ етіп домалақтап, шар пішініне келтіріп, ұнға орап, майға қуырыңыз. Латкаға бүктеп, қаймақ құйып, пешке 30-40 минутқа қойыңыз. Қаймақпен, жаңа піскен көкөністермен, ашытылған қырыққабатпен, маринадталған қиярмен, суланған лингонжидекпен немесе алмамен ыстық күйінде ұсыныңыз. Ет немесе саңырауқұлақ сорпасына қызмет етуге болады.