Етпен толтырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп 8-10, қаймақ 2 кесе, тұз, ақжелкен немесе аскөк жасыл. Тартылған ет үшін: сиыр еті 400 г, пияз 1, шошқа майы 1 ас қасық, тұз, ұнтақталған бұрыш (қара).
Сипаттамасы Картопты тазалап, түйнектерге бірдей дөңгелек пішін беріңіз. Тостағаншалар жасау үшін түйнектерден өзегін алыңыз. Фаршты дайындаңыз: сиыр етін (целлюлозаны) ет тартқыштан өткізіп, қуырылған туралған пияз, тұз және бұрышпен араластырыңыз. "Шыныаяқтарды" тартылған етпен толтырыңыз, оларды аздап қуырыңыз, содан кейін оларды үйрекке, тұзға салыңыз, қаймақ құйыңыз және пеште пісіріңіз. Пісірілген картопты табаққа салыңыз, шөптерге себіңіз, тұздалған қияр, қызанақпен жабыңыз. Сол сияқты, картопты тартылған саңырауқұлақтармен де дайындауға болады. Фарш келесідей дайындалады: кептірілген порчини саңырауқұлақтарын пісіріп, ұсақтап тураңыз, майға қуырылған пиязды қосыңыз. Ұнды қуырыңыз, оны саңырауқұлақ сорпасымен сұйылтыңыз, саңырауқұлақтар мен пиязбен біріктіріңіз, жақсылап араластырыңыз.