Цепелинай (Картоптан жасалған зразалар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шикі картоп 240, пісірілген картоп 55, тұз 1,5, тартылған ет үшін: сиыр еті 60, немесе шошқа еті 50, шошқа майы 5, пияз 10, су 5, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Шикі картоп тазартылады, үгітіледі және сығылады, қайнатылған картоп тазартылады және езіледі. Шикі және қайнатылған картопты біріктіріп, тұздап, араластырады. Алынған массаны дөңгелек кеселерге бөліп, ішіне тартылған етті салады, содан кейін ұзынша шарлар пішінделіп, тұзды суға 20-25 минут қайнатады. Ұсақталған ет келесідей дайындалады: ет тартқыштан өткізіліп, қуырылған пияз, дәмдеуіштер, тұз, сумен араластырылады. Шошқа етінің қабығы мен қуырылған пияз қосылған тағамға қызмет етіңіз.