Биш-бармақа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 210, картоп 90, пияз 30, ұн 50, жұмыртқа 1/4 дана., су 10, сары май 5, сорпа 150, тұз.
Сипаттамасы Майлы қой етінің қабырға бөлігін әрқайсысының салмағы 70 г кесектерге бөліп, аздап суға тұз бен дәмдеуіштер қосып қайнатады. Тік, ашытқысыз қамырды қалыңдығы 0,2- 0,3 см қабатқа жайып, аздап кептіреді, ені 3 см-ге дейін жолақтарды кеседі, ал олардың ішінен гауһар тастарды кеседі. Ромбтарды сорпаға немесе суға қайнатқаннан кейін, оларды дуршлагқа тастайды және сары маймен майлайды. Қабығында қайнатылған картоп тазартылады және қалыңдығы 1,5 см тілімдерге кесіледі.Қызмет көрсету кезінде қайнатылған гауһар тастар, картоп, ет кесектері, сақиналарға кесілген пияз немесе майдалап туралған жасыл пияз табаққа салынып, сорпа құйылады. .