Чак-чак (Қамырдан жасалған бұйым)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 450, жұмыртқа 6 дана., қант 300, су 65, бал 160, еріген сары май 400, тұз 2.
Сипаттамасы Ұрылған жұмыртқаларға ашытқысыз қамыр илейді, оны қалыңдығы 0,5 см қабатқа жайып, ені 1 см-ге дейін таспаларды кеседі, таспаларды көлденеңінен ені 0,5 см-ге дейін кесектерге кеседі.Чак-чак еріген сары майға қуырылады. Чак-чак басқа жолмен де алынады: қамырдан қалыңдығы 0,5 см-ге дейін жгуттар жасалады және оларды 0,5х0,5 см өлшемді жастықшаларға кеседі. Судан, қанттан және балдан қайнатылған қою сироп 70 градусқа дейін салқындатылып, қуырылған қамырмен біріктіріледі. Түрлі-түсті драже немесе алқаппен безендірілген шайға беріледі.