Қырғыз тіліндегі бешбармақ (2 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 160, пияз 30, ұнтақталған қызыл немесе қара бұрыш 0,5, қамырға: бидай ұны 60, су 20, тұз.
Сипаттамасы Қойды ірі кесектерге аздап суға тұз бен бұрыш қосып қайнатады, содан кейін ені 0,5 см, ұзындығы 5 см жіңішке тілімдерге кеседі. Ашытқысыз қамырды жайып, төртбұрыштап турап, сорпада қайнатады, қой етімен, пиязбен біріктіріп, сақиналарға турап, сорпаға, тұз бен бұрышқа бұқтырады. Тостағандағы сорпа бешбармаққа беріледі.