Құтылар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр етінің үшкірлігі 160, сүйектері 50, көкөністер (Сәбіз, ақжелкен, басты пияз) 50, шошқа майы 10, ұн 5, ірімшік 10, ұсақталған крекер 5, ақжелкен 5, майоран, ұнтақталған қызыл және қара бұрыш, имбирь, мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы Шрамды бірнеше суда жақсылап жуады, тұзбен сүртеді, қайнаған суға құяды, қайнатады және сүзеді. Бұл процедура екі рет орындалады. Содан кейін тыртық сүйектер мен көкөністерден алынған сүзілген сорпамен құйылады және жұмсақ болғанша шамамен 3-4 сағат қайнатылады. Сәбіз, ақжелкен, пиязды жұқалап турап, аздап суға қайнатады. Сорпадан қарынды алып, ұзындығы 3-4 см жұқа жолақтарға кесіп, қайнатылған көкөністермен араластырады. Май мен ұннан жасалған таңғышты енгізгеннен кейін тұз бен дәмдеуіштер қосылады. Мұның бәрі отқа төзімді ыдысқа жайылып, үгітілген ірімшік пен нан үгіндісіне себіліп, пеште қызарады.