Шаруа стиліндегі пияз сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Басты пияз 100, сары май немесе маргарин 10, жүгері ұны 10, сорпа 180, сүт 100, кілегей 50, бөлке 50, жұмыртқа 1/2 дана. (Сарысы), үгітілген ірімшік 20, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Пиязды турап, қызаруға жол бермей, баяу отта майға қайнатады. Ұнды құйыңыз, араластырыңыз, сорпамен сұйылтыңыз (Ең жақсысы - тауық еті немесе сиыр еті) және қайнатыңыз. Бұрыш, тұз, сүт және кілегеймен дәмдеңіз. Үгітілген ірімшіктің шикі сарысы қосылған қоспасы пеште кептірілген орам тілімдерін жайып, сорпа ыдысына салып, үстіне ыстық сорпа құйып, 3-4 минут қоя тұрыңыз да, қызмет етіңіз.