Ауыл стиліндегі чорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 220, су 300, кебек инфузиясы 200, пияз 20, сәбіз 5, ақжелкен 10, балдыркөк 5, жасыл бұршақ 10, қырыққабат 50, картоп 60, қызанақ 50, шөптер 5, тұз.
Сипаттамасы Сиыр етін ұсақтап турап, үстіне су құйып, отқа қояды. Көбікті алып тастағаннан кейін, майдалап туралған тамырлар мен кесектерге кесілген жасыл бұршақтар тұздалып, салынады. Содан кейін қырыққабат, картоп және қызанақ немесе қызанақ пюресі енгізіледі, көкөністер қайнамағанына көз жеткізіп, сорпа қайнатылады. Бидай кебегінің қышқыл инфузиясын бөлек қайнатады және оны кастрюльге сүзеді, онда хорба қайнатылады. Эстрагонның немесе лаваның бірнеше жапырағын, ақжелкен мен аскөк қосып, тұздайды. Лимон қышқылының ерітіндісі жеткіліксіз қышқыл қабыққа қосылады.