Түрік стиліндегі ірімшік қосылған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр 60, ақ тұздық 50, кілегейлі ірімшік 30, жұмыртқа 1/2 дана., өсімдік майы 10, крекер 10, томат тұздығы 50, лимон шырыны 6, қант 5.
Сипаттамасы Жартылай жылы күйдегі өте қою ақ соусты кілегейлі ірімшікпен ("Кәріптас", "Виола" сияқты) араластырады, тұздайды, бұрыштайды және осы қоспадан шарларға айналдырады, содан кейін оларға сигара пішінін береді. Сары май қамырын қалыңдығы 0,2 см қабатқа жайып, ұзындығы 5-7 см тікбұрышты кесектерге кесіп, сулайды. Ұсақталған ет әр тілімге салынады, шеттері оралып, қысылады, құймақ жұмыртқаға суланады, нан үгіндісіне оралады және көп мөлшерде майға қуырылады. Лимон шырыны мен қант қосылған қызанақ соусымен бірге беріледі.