Бұршақ қосылған қуырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық 220, жасыл бұршақ 30, шошқа майы 30, жұмыртқа 1/4 дана., крахмал 15, арақ 10, жасыл пияз 10.
Сипаттамасы Жұқа жолақтарға кесілген тауық етінің филесі суық суда сұйылтылған крахмалмен (1: 1) араластырылған жұмыртқаның ақтығына малынған, ақшыл қабық пайда болғанша ыстық емес терең қуырылған және артқа лақтырылған. Майы аз, қатты қыздырылған табаға ұзындығы 2 см кесектерге кесілген жасыл бұршақ пен көк пиязды салып, арақ пен соя соусын құйып, табаны үздіксіз шайқап, барлығын қуырады. Филе салынады және жылытылады, шайқалады, содан кейін еріген шошқа майы немесе тауық майы құйылады.