Патша стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-59-1.webp)
Өнімдер Тауық еті 180, жасыл бұрыш 20, жаңа саңырауқұлақтар 30, кілегей 30, сары май 10, жұмыртқаның сарысы 1/2 дана., құрғақ ақ шарап 15, қызыл бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Жасыл бұрыш тар жолақтарға кесіліп, сары майға баяу отта қайнатылады, содан кейін туралған жаңа саңырауқұлақтар қосылады, тұздалады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Кілегей құйылады, аздап қайнатылады, терісі жоқ, тар жолақтарға кесілген бұқтырылған тауықтың төс еті қойылады және ыдысқа қызыл бұрыш қосылады. Шикі жұмыртқаның сарысын құрғақ ақ шараппен езіп, дайындалған ыдысқа құяды. Гарнирге жақсы кептірілген қайнатылған күріш беріледі.