Француз тілінде жазғы салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жұмыртқа 1 дана., ақ нан 15, сүт 25, қызанақ 120, ақжелкен мен аскөк 5, қара зәйтүн 5, жаңа қияр 20, сәбіз 20, шалғам 25, асшаян 50, ветчина 10, шпрат филесі 5, жасыл бұрыш 20, жасыл салат 10.
Сипаттамасы Қызанақтың үстіңгі бөлігі кесіліп, өзегі қасықпен алынады. Қатты пісірілген жұмыртқаны екіге бөліп, сарысын алып тастайды. Сарысынан, сүтке малынған наннан, майдалап туралған ақжелкен мен аскөктен, зәйтүн целлюлозасынан фарш дайындалады және ақуыздағы бос жерлер осы тартылған етпен толтырылады. Жаңа піскен қияр, сәбіз, редис, ветчина, асшаяндарды (Краб немесе шаян) ұсақтап турап, қызанақты осы қоспамен толтырады. Толтырылған жұмыртқаның жартысы үстіне қойылады. Жасыл салат жапырақтары мен жасыл бұрыш тар жолақтарға кесіліп, қызанақ жасыл масса қабатына салынады. Жұмыртқаның үстіне шпрат филесінің жолақтары көлденеңінен жұмыртқаның үстіне қойылады.