Украиндық жасыл борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 50, сүйек 100, қызылша 60, картоп 150, сәбіз 25, ақжелкен тамыры 10, пияз 20, жасыл пияз 10, қымыздық 80, шпинат 80, бидай ұны 3, жұмыртқа 1/4 дана., қаймақ 20, қант 3, сірке суы (3%), май 10, хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, аскөк, тұз.
Сипаттамасы Шошқа етін қайнап жатқан сүйек сорпасына салады, оны дайын болғанға дейін қайнатады, алып тастайды және бөліктерге бөледі. Жолақтарға кесілген қызылша тұздалады, сірке суымен себіледі, жақсылап араластырылады және қант пен сорпаны қосып, жұмсақ болғанша бұқтырылады. Жолақтарға кесілген тамырлар, пияз аздап қуырылып, ұнмен араластырылады. Сүзілген қайнаған сорпаға картопты салып, 10-15 минут қайнатады, сосын бұқтырылған қызылша, пияз және тамыр, сұрыпталған, жуылған және майдалап туралған шпинат қымыздық, бұрыш, лавр жапырағы, тұз қосып, жұмсақ болғанша қайнатады. . Қызмет көрсету кезінде табаққа бір кесек ет, қатты пісірілген жұмыртқа, қаймақ, аскөк және майдалап туралған жасыл пияз салынады.