Ауылдық борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қой еті 50, қызылша 60, картоп 100, ақ қырыққабат 60, үрме бұршақ 15, жаңа піскен алма 10, пияз 20, сәбіз 25, ақжелкен 10, томат пюресі 25, май 10, шошқа майы (бекон) 5, шикі квас 100, қаймақ 15, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Қайнаған ет сорпасына текшелерге кесілген картоп салынады. Қайнағаннан кейін қышқыл алма, қуырылған қызылша, томат пюресі мен квас, қуырылған тамыр мен пияз, қырыққабат, қайнатылған бұршақ қосылады, бұршақ сорпасы құйылады және 5-7 минут қайнатылады. Дайын болғанға дейін борщқа тұз, дәмдеуіштер, ұсақталған шошқа майы қосылады. Борщқа сарымсақ қосылған пампушкаларға қызмет етуге болады.