"Қиял" балапаны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Тауық еті 220, сары май 30, пияз 10, сарымсақ 3, ұн 5, қызанақ 100, сорпа 40, ақ шарап 20, крокеттер 60, нан үгіндісі 10, үгітілген ірімшік 10, тұз, ақжелкен 5, жасыл бұршақ 25.
Сипаттамасы Тауықтардың филесі мен аяқтары май құйылған кастрюльге салынып, барлық жағынан отқа қызарады. Содан кейін майдалап туралған пияз мен сарымсақ қосылады, 5-10 минут бойы өту жалғасады, содан кейін ұн енгізіледі, майдалап туралған қызанақ қабығы мен тұқымынан тазартылады, тауық сорпасы, ақ шарап құйылады және жұмсақ болғанша бұқтырылады. Гарнирге - картоп пюресі мен ұсақ қызанақтан жасалған крекеттер, нан үгіндісі, үгітілген ірімшік және жасыл бұршақ қосылған. Қызмет көрсету кезінде ет бұқтырылған тұздықпен құйылады.