Сазаннан жасалған перкельт (Бұқтырылған сазан)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тұқы 200, пияз 80, қызыл бұрыш 5, май 10, қызанақ 50 немесе томат пюресі 20, жасыл бұрыш 30, тұз.
Сипаттамасы Балықты тазалайды, ішін тазартады, жуады, екі белге бөледі, олар 200 г кесектерге кесіледі және тұздалады. Төмен кастрюльде майдалап туралған пиязды аздап қуырып, тұз бен қызыл бұрышпен дәмдеңіз. Содан кейін тұқы кесектерін пияз қосылған кастрюльге салып, оған туралған қызанақ пен жасыл паприка қосады. Мұның бәрі сазанның басынан және сүйектерінен қайнатылған сорпамен құйылады және пешке бұқтырылады.