Австрия тіліндегі тұқы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг сазан, 6 дана анчоус филесі, 50 г өсімдік майы (немесе шошқа майы), 100 г майсыз бекон, 35 г пияз, 10 г тәтті қызыл бұрыш, 50 г томат пюресі, 200 г кілегей, ұнтақталған бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Тұқы балығын сүйексіз терісі бар филеге кесіңіз және бөліктерге кесіңіз. Әрқайсысында 1 - 1,5 см қашықтықта кесу жасаңыз және анчоус филесін салыңыз. Балықты тұз бен бұрыш себіңіз, ыстық майға қуырыңыз да, табаққа салыңыз. Беконды ұсақтап тураңыз, қуырыңыз, майдалап туралған және аздап қуырылған пиязды, бұрыш пен томат пюресін қосып, қаймақ құйып, қайнатыңыз. Балықты дайындалған тұздықпен құйып, пеште қалыпты температурада бұқтырыңыз.