Далматиялық балық гулясы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер балық (скумбрия, пеламид) 1 кг. шөптер (пияз, аскөк, ақжелкен және т.б.) 50 г. лимон 1 дана. томат пастасы 1 ас қасық. л. өсімдік майы қызыл бұрыш тұзы
Сипаттамасы Балықты тазалаңыз, филені бөліңіз, кесектерге кесіңіз. Балық кесектерін жарты лимон шырынын, тұз бен бұрыштың үстіне құйыңыз. Лимонның екінші жартысын тілімдерге кесіңіз, шөптерді жуыңыз, тураңыз. Қуыруға арналған табада майды қыздырыңыз (қатты), лимон кесектерін, шөптерді салып, 3-4 минут қуырыңыз. Томат пастасын қосып, қуырылған шөптермен жақсылап араластырыңыз, дайындалған балықты табаға салыңыз, қақпағын жауып, 5 минут қайнатыңыз, оттан алыңыз және тағы 3-4 минут қоя тұрыңыз. Картоп пюресімен бірге қызмет етіңіз.