Татымды қабығы бар балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 1 кг треска филесі, 1/2 лимон шырыны, 1/2 шай қасық. Ұнтақталған қара бұрыш, 1/2 шай қасық. Тұз, 1/2 шай қасық. Ұнтақталған қызыл бұрыш (паприка), 6 қызанақ, 3 ас қасық.л Зәйтүн майы, 1 пияз, 3 түйір сарымсақ, 1 шоқ жаңа піскен шөптер (аскөк, ақжелкен, насыбайгүл), 1 ас қасық.л Каперс, 1/4 шай қасық Розмарин.
Сипаттамасы Пешті 225 температураға дейін қыздырыңыз және грильді ортаңғы сөреге қойыңыз. Треска филесін суық сумен шайып, майлықпен немесе ас үй сүлгімен жақсылап құрғатыңыз. Балықты бөліктерге бөліп, лимон шырынын себіңіз. Ұнтақталған қызыл және қара бұрышты тұзбен араластырып, алынған қоспамен балық кесектерін сүртіңіз. Бөлшектерді бір-бірінің жанына қалыпқа салыңыз. Қызанақты жуыңыз, құрғатыңыз, жұқа тілімдерге кесіңіз және балыққа плитка тәрізді етіп жайыңыз. Кәстрөлге зәйтүн майын құйып, оны қыздырыңыз. Пиязды тазалаңыз, оны кішкене бөліктерге кесіңіз және қыздырылған майға жіберіңіз. Осы уақытта сарымсақты тазалап, оны шөптермен бірге ұсақтап тураңыз. Кәстрөлде каперс пен розмаринмен бірге шамамен 5 минут қуырыңыз. Қуырылған пиязды, сарымсақты және ащы шөптерді қызанаққа қызанаққа біркелкі етіп жайыңыз. Пішінді пешке сөреге қойыңыз және шамамен 20 минут пісіріңіз.