Шошқа етінен жасалған орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг. шошқа еті, 200 г. балдыркөк, 1/2 қызыл бұрыш, 1 түйір сарымсақ, 1 шай қасық. қыша, 1 шай қасық. тұз, 3 ас қасық.л. май, 1/4 л. ыстық ет сорпасы, 1/2 кесе қаймақ, 1 шай қасық. крахмал.
Сипаттамасы Пешті 240 градусқа дейін қыздырыңыз. Балдыркөкті кесектерге кесіңіз. Бұрышты жолақтарға кесіңіз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз. Етті қышаның жұқа қабатымен жайыңыз, шөптерге, бұрышқа себіңіз, балдыркөк кесектерін салыңыз да, орамды ораңыз, содан кейін оны бекітіңіз. Майды қыздырып, орамды жақсылап қуырыңыз. Жарты кесе ет сорпасын қосып, орамды пештің төменгі деңгейіне 60-70 минутқа қойыңыз. Пісіруді бастағаннан кейін 20 минуттан соң температураны 200 градусқа дейін төмендетіп, негізгі сорпаны қосыңыз. Орам дайын болған кезде пешті өшіріп, оны 10 минутқа қалдырыңыз. Шырынды қаймақпен араластырыңыз, крахмал қосыңыз және орамды тұздықпен дәмдеңіз.