Көкжидек пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Көкжидек пирогы 3 кесе көкжидек 3/4 кесе түйіршіктелген қант 1 шымшым тұз 2 ас қасық. қасық ұн 1 лимон шырыны 1 ас қасық. қасық май 1/4 кесе сүт Пирогтың қыртысы: 2 кесе ұн 2 жұмыртқаның сарысы 2 ас қасық. қасық қант. құм 1/4 шай қасық тұз 1 стакан сары май суық су Пирогтың төменгі қабаты: Ұнды електен өткізіп, қант, тұз, май, жұмыртқаның сарысын, төбеге аздап су құйыңыз. Қатты қамыр илеңіз.
Сипаттамасы Доп жасаңыз, оны фольгаға ораңыз және тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қамырды екіге бөліңіз. Пирогтың төменгі қабаты үшін жартысын жайып, пісіру парағына салыңыз. Екінші жартысын дөңгелек пішінге жайып, пирогтың үстіңгі торлы қабаты үшін жолақтарға кесіңіз. Толтырманы төменгі қабатқа салыңыз да, үстіне жолақтармен жабыңыз. Пешке салмас бұрын сүтпен себіңіз. Толтыру: Пешті 400 градусқа дейін қыздырыңыз (қайсысы ??). Жидектерді бұтақтардан тазалаңыз. Қант, тұз, ұн және лимон шырынын араластырыңыз да, пирогтың астыңғы қабатын пісіру парағына жабыңыз. Үстіне сары май мен қыртыстың бөліктерін салыңыз. Сүтпен себіңіз және алтын қоңыр түске дейін 40 минут пісіріңіз.