Құймақты бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 2 кесе, сүт 2 кесе, жұмыртқа 3, сары май 100 г, кілегей 1 кесе, қант 2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Пошехон құймақ түтіктері үшін қолданылатын өнімдерді қолданыңыз. Үлкен табада жұқа құймақ пісіріңіз. Оларды бүйірлері биіктігі 3-4 см болатын майланған және нан үгіндісі себілген пісіру парағының (табаның) түбіне және шетіне қойыңыз. Бұл жағдайда құймақтарды бірінің үстіне бірін қабаттастырып, түйіскен жерлерін жұмыртқа льезонымен майлау керек. Толтырылған құймаққа салманы, үстіне құймақ қабатын және т.б. Әр қабаттың әр түрлі салмасы болғаны дұрыс. Салманың үстіңгі қабатын құймақпен мықтап жабыңыз. Құймақтардың науаның бүйірлерінде жатқан ұштарын ішке қарай бүктеп, жұмыртқа құтысымен жабыңыз. Пирогтың үстіне май тамызыңыз немесе қаймақпен май жағып, нан үгіндісін себіңіз. Тұмшапеште күйдіргіш қабық пайда болғанға дейін пісіріңіз. Дайын пирогты бәліштің төменгі жазықтығы үстіңгі жағында болатындай етіп тақтаға аударыңыз. Пирогты шөптермен, жұмыртқамен, тартылған ет қалдықтарымен безендіріңіз.