Балық пен картоп қосылған Сібір пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Майсыз қамырға арналған рецепт: кәдімгі пирогтар сияқты бәрін жасаңыз, тек жұмыртқасыз, сүтсіз және майсыз, 1, 2 кг ұн, 2 стакан жылы су, 3/4 ас қасық. өсімдік майы, 30-40 г ашытқы, 1 шай қасық. тұз.
Сипаттамасы Ашытқыны жылы суда ерітуге рұқсат етіңіз, содан кейін көрсетілген өнімдерден әдеттегідей қамыр илеңіз. Және қамырдың көтерілуіне мүмкіндік беріңіз!!! (жылы жерде) Балықты тазалаңыз, филені кесіңіз және майға қуырыңыз, ұнға нан пісіріңіз. Қамыр қабатына тілімдерге кесілген картопты, сосын өте жұқа сақиналарға кесілген пиязды салып, үстіне балықты (айтпақшы, консервіленген лосось, мысалы, пайдалануға болады), сосын қайтадан пияз қабатын және картоп қабатын салып, барлығын қамырдың басқа қабатымен жабыңыз. (0, 5 см) және шанышқымен шаншыңыз. Пирогты төртбұрыш түрінде немесе қайық түрінде жасауға болады. 1 кг балық (немесе 2 банка лосось), 500 г пісірілген картоп, 5 бас пияз, 2 ас қасық. л. ұн (қуыруға арналған), тұз, өсімдік майы. Сіз сол пирогты тек күрішпен және пиязсыз жасай аласыз, егер сіз майсыз болғыңыз келсе, онда кәдімгі (майсыз) пирог қамырын жасап, оған 300-400 грамм қаймақ қосып, содан кейін оны жылы жерге қойыңыз. . Орташа отта пісіріңіз және жақсырақ күйдірмеңіз!