Құмды картоптан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 1 ас қасық. қаймақ (майонез), 125 г жұмсартылған маргарин, 2 жұмыртқа, 1 шай қасық. сөндірілген сода, 1 ас қасық. л қант, 1 шымшым тұз, тұшпара қамырының қалыңдығына дейін ұн. Салмасы: шикі картоп, пияз
Сипаттамасы Қамырды тоңазытқышта салқындатыңыз, содан кейін 2 бөлікке бөліңіз. Бір бөлігін (қамырдың 2/3 бөлігін) пісіру парағына жайыңыз, кішкене жақтарын жасаңыз. Толтырманы салыңыз: үстіне жұқа пияз сақиналарымен себілген жұқа пластиктерге кесілген картоп. Дәміне қарай тұз, бұрыш себіңіз. Қамырдың екінші бөлігін (қамырдың 1/3 бөлігін) толтырғыштың үстінен үккіштен өткізіңіз (қамырдың 1/3 бөлігін де жайып алуға болады), пирогты орташа қыздырылған пеште пісірілгенге дейін пісіріңіз.