"Үлкен" пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ашытқы қамырынан пирог жасау үшін сізге қажет: 500-600 г. Сүт, 40 г. Алкогольдік ашытқы, 4 ас қасық қант, 2 жұмыртқа, 1/3 пакет маргарин, сонымен қатар шамамен 1,5 кг. Ұн, 1/2 лимон, 1 кг. Алма, 0,5 кг. Қара өрік, 15 г. Ванильді қант, 20 г. Қамырдың қопсытқышы.
Сипаттамасы Қамырды дайындау: Сүтті қайнатыңыз және оны сәл жылы болатындай етіп суытыңыз. Оған ашытқыны ұсақтап, бір шай қасық қант қосып, ашыту үшін жылы жерге қойыңыз. Сүттің үстінде көбікті ашытқы қақпағы пайда болған кезде - ашытқы жақындады. Бөлек ыдыста қолыңызбен немесе қасықпен 2 жұмыртқаны 3 ас қасық қантпен араластырыңыз, пышақтың ұшына тұз бен 15 г қосыңыз. Ванильді қант. Сондай-ақ, електен 5-6 кесе ұнды електен өткізіп, оған 20 г қопсытқыш ұнтақ қамыр қосыңыз. Содан кейін сүтті құйып, қамыр илеңіз. Қамыр жұмсақ болуы керек. Маргаринді ерітіп, қамыр илеуді тоқтатпай, жұқа ағынмен қамыры бар ыдысқа құйыңыз. Содан кейін үстіне ұнның жұқа қабатын себіңіз, үстіне сүлгімен жауып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көлемі ұлғайып, бетінде жарықтар пайда болған кезде оны қайтадан илеңіз. Ол қайтадан пайда болғаннан кейін қамыр дайын болады. Толтыру: 1 кг алыңыз. Алма және 1/2 кг. Қара өрік. Өріктерді қайнаған сумен жауып, тұқымдарды бөліп алыңыз. Алманың қабығын аршып, кішкене текшелерге кесіңіз. Үстіне қышқылдықты қосу үшін 1/2 лимонды сығыңыз, сонымен қатар лимон шырыны алманың қамырда да тез қараюына жол бермейді. Қара өрікті судан алып тастаңыз, жақсылап сығыңыз және пышақпен ұсақтап тураңыз. Қара өрікті алмамен араластырыңыз. Салмасы дайын. Қамырды 2 бөлікке бөліңіз. Рокермен жайып, бір бөлігін маргаринмен майланған қуырғыш табаға салыңыз. Толтырманы үстіне, сосын қамырдың екінші бөлігін салыңыз. Үстіңгі және астыңғы қабаттарды біріктіру үшін шеттерін саусақтарыңызбен жақсылап басыңыз. Қалған қамырдан үстіңгі жағына әшекейлер жасауға болады. Үстіңгі жағында жылтыр қабық болу үшін пирогты сарысымен майлаңыз. 220-240 градус температурада шамамен 1 сағат пісіріңіз.