Бай қарақұмық құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер қарақұмық ұны 2 кесе, бидай ұны 2 кесе, сүт 4 кесе, жұмыртқа 3, кілегей 100 г, қант 1 ас қасық, ашытқы 25-30 г, сары май 2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қарақұмық ұнын эмальданған кастрюльге құйыңыз, ашытқыны сұйылтқаннан кейін 2 стакан жылы сүтті құйыңыз. Барлығын жақсылап араластырып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгенде оны ағаш қасықпен араластырып, сүттің қалған бөлігін құйып, бидай ұнын қосып жақсылап араластырамыз. Қамырды қайтадан жылы жерге қойыңыз. Қамыр қайтадан қолайлы болған соң, оған екі ас қасық еріген сары май, қант, тұз қосылған жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Барлық өнімдерді араластырыңыз. Кілегей мен жұмыртқаның ағын бөлек шайқаңыз. Оларды қамырға қосып, ақырын араластырғаннан кейін қайтадан жылы жерге 15-20 минутқа қойыңыз. Құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз.