Қызыл құймақтар (бидай құймақтары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер бидай ұны 4 кесе, сүт 4 кесе, сары май 50 г, жұмыртқа 3, ашытқы 20-25 г, қант 1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бидай ұнының жартысынан қамыр илеңіз. Қарақұмық ұнын эмальданған кастрюльге құйыңыз, ашытқыны сұйылтқаннан кейін 2 стакан жылы сүтті құйыңыз. Барлығын жақсылап араластырып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгенде оны ағаш қасықпен араластырыңыз, сүттің қалған бөлігін құйыңыз, бидай му- ку н құйыңыз, жақсылап араластырыңыз. Қамырды қайтадан жылы жерге қойыңыз. Қамыр қайтадан қолайлы болған соң, оған екі ас қасық еріген сары май, қант, тұз қосылған жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Барлық өнімдерді араластырыңыз. Ақуызды бөлек шайқаңыз. Оларды қамырға қосып, ақырын араластырғаннан кейін қайтадан жылы жерге 15-20 минутқа қойыңыз. Құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз.