Сұлы құймақтары (ескі рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 1/2 кесе бидай ұны, 2 1/2 кесе сұлы ұны (кофе тартқышпен және сұлымен жасауға болады), 3 кесе сүт (су), 1/2 кесе кілегей, 3 жұмыртқа, 2 ас қасық қант, 2 ас қасық сары май, 30 г. ашытқы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге сәл жылы сүтті құйып, ондағы ашытқыны сұйылтыңыз. Бидай ұны мен сұлы ұнын ыдысқа араластырыңыз да, оны кастрюльге сүтпен құйғаннан кейін жақсылап араластырыңыз. Қамырдың көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. Сәйкес қамырға тұз бен қантпен езілген жұмыртқаның сарысын, жұмсартылған майды қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ағын, кілегейді бөлек шайқаңыз, оларды біріктіріңіз және қамырға мұқият енгізіңіз. Қамырды қайтадан көтеріп, құймақтарды әдеттегідей пісіруге рұқсат етіңіз. Неше порция үшін: 8.