Күріш құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 3 ас қасық, сүт 4 кесе, ашытқы 50 г, жұмыртқа 3, қант 3 ас қасық, сары май 4 ас қасық, күріш ұны 2 кесе, кілегей 1 кесе, қатты ірімшік 200 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге 2 стакан жылы сүтті құйыңыз, ондағы ашытқыны ерітіп, бидай ұнын қосып, қамыр илеңіз. Кастрю- люді сүлгімен жауып, қамырдың көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. Қамыр көтерілгенде, оған тұз бен қант, сары май, күріш ұны, сүт қосылған ұнтақталған 3 сарысын қосып, жерлеуді араластырыңыз. Жұмыртқаныңичные мен кілегейін бөлек шайқаңыз да, оларды араластырғаннан кейін қамырға абайлап салыңыз. Тағы бір рет жақындауға рұқсат етіңіз. Сонымен қатар, пешті және құймақ пісірілетін табаны жақсылап қыздырыңыз. Қамыр көтерілгенде, оны маймен майланған табаға жұқа қабатпен құйып, үстіне үгітілген ірімшік себіңіз де, табаны пешке салыңыз. Құймақтарды аударудың қажеті жоқ. Дайын құймақты қыздырылған табаққа салыңыз, маймен майлаңыз және қайтадан үгітілген ірімшіктің жұқа қабатымен себіңіз. Сол сияқты екінші құймақты пісіріп, біріншісіне салып, сары маймен майлап, ірімшік себіңіз. Және т.б. бір үйіндіде 5-7 құймаққа дейін. Дайын құймақ бумаларын қызмет көрсетер алдында пеште қыздырыңыз, сонда құймақ бір-біріне жабысып қалады, содан кейін кесектерге кесіледі.