Тосап қосылған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер бидай ұны 2 кесе, сүт 2 кесе, жұмыртқа 3, сары май 100 г, кілегей 1 кесе, қант 2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұнды ыдысқа құйыңыз, қант пен тұзбен езілген сарысын қосыңыз, қаймақ құйыңыз және түйіршіктер болмауы үшін бәрін жақсылап араластырыңыз. Содан кейін сүтті құйыңыз, еріген сары майды құйыңыз, белки шайқаңыз және бәрін қайтадан жақсылап араластырыңыз. Құймақтарды өте жұқа етіп пісіріңіз. Пісірілген құймақты қыздырылған табаға салыңыз, үстіне кез келген джемнің жұқа қабатын жағыңыз, үстіне келесі джемді салыңыз, сонымен қатар оны джеммен жайыңыз және т.б. 8-10 құймақ дестесі пайда болғанша. Үстіңгі құймақты маймен майлаңыз. Қызмет көрсетер алдында 15-20 минут бұрын құймақ салынған табаны алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Кептелудің орнына қабатты сүзбеден жасауға болады.