Пошехон құймақ түтіктері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 2 кесе, сүт 2 кесе, жұмыртқа 3, сары май 100 г, кілегей 1 кесе, қант 2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұнды ыдысқа құйыңыз, қант пен тұзбен езілген сарысын қосыңыз, қаймақ құйыңыз және түйіршіктер болмауы үшін бәрін жақсылап араластырыңыз. Содан кейін сүтті құйыңыз, еріген сары майды құйыңыз, белки шайқаңыз және бәрін қайтадан жақсылап араластырыңыз. Құймақтарды өте жұқа етіп пісіріңіз, бірақ тек бір жағынан. Құймақ сәл салқындаған кезде, оларды қуырылған жағына қабаттарға салыңыз. Құймақтардың үстіне туралған қатты пісірілген жұмыртқа мен майдың салмасын салып, әрбір құймақты түтікке ораңыз. Содан кейін құймақтарды табаға салыңыз да, қайтадан қуырыңыз.