"Жұмбақ" құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы бидай ұны 2 кесе, сүт 2 кесе, жұмыртқа 3, сары май 100 г, кілегей 1 кесе, қант 2 ас қасық, дәміне қарай тұз. Ұнды ыдысқа құйыңыз, қант пен тұзбен езілген сарысын қосыңыз, қаймақ құйыңыз және түйіршіктер болмауы үшін бәрін жақсылап араластырыңыз. Содан кейін сүтті құйыңыз, еріген сары майды құйыңыз, белки шайқаңыз және бәрін қайтадан жақсылап араластырыңыз. Құймақтарды өте жұқа етіп пісіріңіз. Құймақтарды пісіріп, маймен майлап, үйіп тастаңыз. Алма мен алмұрттан немесе асқабақ пен асқабақтан фарш дайындаңыз. Ол үшін қант шәрбатын пісіріп, ондағы жемістерді баяу отта қайнатыңыз. Пісіру уақыты жемістер мен жидектердің түріне байланысты. Алма мен алмұрттың қабығын аршып, аталық безін алып тастап, текшелерге бөліп, сиропта 15-20 минут қайнатыңыз. Дәл осылай дайындалған асқабақ пен цуккиниді 5-10 минут ұзағырақ пісіріңіз. Жұмсартылған текшелерді құймақтың ортасына мұқият салып, "Конвертпен" ораңыз. Құймақтарды қыздырылған, майланған табаға салыңыз да, аздап қуырыңыз. Қызмет көрсетер алдында құймақтарды сироппен құйыңыз. Толтыру үшін құлпынай мен басқа да жидектерді қолдануға болады, бірақ оларды сиропта 5-10 минуттан артық емес пісіру керек.