Томат пюресі сорпасы мен миы бар құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 600 г, сары май - 100 г, қызанақ - 1 кг. , лизон үшін: жұмыртқа (сарысы) - 3 дана., сары май - 20 г, кілегей - 150 г, ұн - 100 г., пирогтар үшін: ұн - 200 г, жұмыртқа - 2 дана., май - 5 г, дәміне қарай тұз бен қант, сүт - 250 г, нан пісіруге арналған жұмыртқа - 2 дана., нан үгіндісі - 70 г, қуырылған - 2 кесе., тартылған ет үшін ми: ми - 400 г, пияз - 50 г, май - 20 г, жұмыртқа - 1 дана., қаймақ - 80 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Сорпаны қайнатыңыз. Сары май мен ұнды ұнтақтап, сүзілген сорпаның барлық мөлшерімен біртіндеп сұйылтыңыз. Қызанақты кесіңіз, жұмсақ болғанша пісіріңіз, електен сүртіңіз және сорпаға қосыңыз. Барлығын бірге қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында сорпаға кілегей мен 20 г сары маймен езілген сарысы льезонын құйыңыз. Лизонды енгізгеннен кейін сорпаны қайнатуға болмайды, өйткені сарысы ұйып, сорпа бұзылады. Құймақтарды дайындау. Сарысын сүтпен, еріген сары маймен, қантпен және тұзбен араластырыңыз. Ұнды кастрюльге құйыңыз, алынған қоспамен біртіндеп сұйылтыңыз, кесектер болмайтындай етіп сүртіңіз. Белки қатты көбік пайда болғанша шайқаңыз және қамырға абайлап енгізіңіз. Табаны жақсылап қыздырыңыз, шанышқымен бекітілген шошқа майының бір бөлігімен майлаңыз. Қамырдың аз мөлшерін құйыңыз (Құймақ жұқа болуы керек), табаны шайқаңыз, сонда қамыр бүкіл табаны жабады. Отқа қойып, құймақты бірнеше минут пісіріңіз, алдымен бір жағынан, содан кейін екінші жағынан. Дайын құймақтарды төңкеріп қойылған терең табаққа салыңыз. Содан кейін дайын құймақтарды тақтаға жайып, барлық жағынан кесіп, төртбұрыштап пішіндеп, әрқайсысын тартылған еттің жұқа қабатымен майлап, орамдарға орап, жұмыртқаға, сосын нан үгінділеріне салып, қайнап жатқан қуыруға қуырыңыз. . Сорпаға ыстық күйінде қызмет етіңіз. Фаршты дайындау. Тұздалған қайнаған суға қабықшалардан тазартылған миды пісіріңіз, майдалап тураңыз, қуырылған пияз, қаймақ және жұмыртқамен араластырыңыз.