Жаңа піскен қиярдан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қияр - 160 г, сары май - 15 г, ұн - 20 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Жаңа піскен қиярды (жылыжай немесе топырақ) тілімдерге бөліп, май қосып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін ақ тұздықпен біріктіріп, 15-20 минут қайнатыңыз. Массаны сүртіңіз, қайтадан қайнатыңыз, қажетті консистенцияны алу үшін сорпаны қосыңыз. Сорпаны сүт, жұмыртқа және май қоспасымен дәмдеңіз. Сорпа салынған табаққа маймен туралған және бұқтырылған қиярды салыңыз. Бұл сорпаны сүтте (Кілегейлі сорпа) дайындауға болады.